Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cukkinis-padlizsános tekercs... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kicsi cukkini
» fél kisebb padlizsán
» 1 nagyobb hagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 paprika
» 1 paradicsom
» só
» bors
» majoránna
» 1 kiskanál pirospaprika
» 1 púpos evőkanál paradicsompüré
» cukor
» petrezselyem
» 20 dkg kukoricadara
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Készítünk egy lecsószerű alapot. Mindent nagyon-nagyon vékonyra és hosszúkásra vágunk. A cukkini- és padlizsánszeleteket a zöldségpucolóval hámozzuk, hogy vékony darabokat kapjunk, amit még ketté is vehetünk, hogy jó töltelék legyen.

A hagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ha összeértek, megszórjuk, borssal, majoránnával, petrezselyemmel, sóval (vagy ételízesítővel) és pirospaprikával. Aláöntünk egy nagyon kevés vizet, hogy ne égjen oda, de a végén sűrű alapot kapjunk. Hagyjuk vagy 10 percet lassú lángon főni, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit. Ha megfőttek (nem kell sok idő, mert vékonyak), hozzáadjuk a paradicsompürét, csipet cukrot, és hagyjuk még pár percig rotyogni. Tényleg legyen sűrű.

Közben feltesszük a puliszka vizét (1 csapott kiskanál sóval), ha forr, beleszórjuk a darát. Lassú tűzön, gyakori keverés mellett 15-20 perc alatt készre főzzük. Óvatosan, mert nagyon fortyog és kicsap, így amikor nem keverjük, tegyünk rá fedőt. Sűrű kásaszerű masszát kapunk, ami még ilyenkor egy kicsit hígabb, de pár percen belül megdermed. Akkor jó, ha elválik az edény falától.

Az asztalunkra fektessünk el egy fóliát, kenjük meg vékonyan olajjal, majd öntsük rá a puliszkát. Egy vizes kanállal simítsuk el, kb. kisujjnyi vastagra. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni (kb. 5 perc), majd tegyük rá a zöldséget, és óvatosan - a fólia segítéségével - tekerjük fel.

Megjegyzés / tipp:

Jól csavarjuk be, hogy ne tudjon deformálódni, tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl és összeáll, de a legjobb 1 nappal előtte elkészíteni. Hidegen vágjuk, majd a szeleteket melegítsük át.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 07:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lecsószerű alapot, zöldségpucolóval hámozzuk, nagyon kevés, végén sűrű, puliszka vizét, kicsit hígabb, edény falától, asztalunkra fektessünk, vizes kanállal, fólia segítéségével, szeleteket melegítsük, zöldségpucolóval, pirospaprikával, petrezselyemmel, paradicsompürét, ételízesítővel, paradicsompüré, segítéségével, deformálódni, petrezselyem, pirospaprika, majoránnával, paradicsomot, kukoricadara, beleszórjuk, asztalunkra, padlizsános, hosszúkásra, elkészíteni, fektessünk, hozzáadjuk, összeértek, megszórjuk, fokhagymát, lecsószerű, feltesszük, hozzáadjuk, kicsi cukkini, kisebb padlizsán, nagyobb hagyma, gerezd fokhagyma, paprika, paradicsom, bors, majoránna, kiskanál pirospaprika, cukor, petrezselyem, kukoricadara,
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 19 ember kedveli
Rizses piskóta mézes meggyöntettel
0 komment 3 ember kedveli
Szentesi kubikus étel
1 komment 13 ember kedveli
Zselici szelet !
1 komment 15 ember kedveli
Alufóliás harcsa
0 komment 5 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
Keksz tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
0 komment 3 ember kedveli
Nyár végi gyümölcsleves citrommal
1 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás hal ropogós bundában
0 komment 8 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
1 komment 10 ember kedveli
Almával rakott sertésborda!
1 komment 10 ember kedveli
Tökös-mákos kalács
1 komment 3 ember kedveli
Mákos félhold
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.